iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Sos pomidorowo-paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sos przygotowany w ramach zimowych zapasów będzie idealnym dodatkiem do makaronu lub ryżu kiedy będzie potrzebny pomysł na szybki obiad.

Sos pomidorowo-paprykowy

Składniki:

Sos pomidorowo-paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-paprykowy

ETAP 1:

Sos pomidorowo-paprykowy
Wszystkie warzywa rozdrobnić i razem z przyprawami wymieszać.

Umyte pomidory i paprykę pokroić na cztery części i przełożyć do garnka, cebulę obrać i pokroić na ćwiartki, następnie dodać ją razem z czosnkiem do pomidorów.

ETAP 2:

Sos pomidorowo-paprykowy
Wszystko dokładnie rozgotować aby dobrze się przecierało.

Wszystkie przyprawy oraz olej i ocet dodać do garnka, dokładnie wymieszać i postawić na gazie od czasu do czasu mieszając gotować do momentu rozgotowania się wszystkich składników trwa to około 50 minut

ETAP 3:

Sos pomidorowo-paprykowy
Powstały sos przetyrzeć w celu pozbycia się skórek.

po tym czasie całość przetrzeć przez przecierak lub sito

ETAP 4:

Sos pomidorowo-paprykowy
Sos po doprawieniu przelać do słoików.

Powstały sos spróbować i ewentualnie doprawić do smaku, przelać do słoików i pasteryzować 15 minut od momentu zawrzenia wody.


Tagi:

papryka