A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Sos pomidorowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

doskonała baza do sosów,do makaronu itp

Sos pomidorowy

Składniki:

Sos pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy
Pomidory i seler kroimy w kostkę zasypujemy solą i cukrem po czym odstawiamy na 2 godziny,aby warzywa puściły sok.Dodajemy resztę składników,a na końcu zioła,dusimy aż warzywa zaczną się rozpadać,miksujemy i wkładamy gorący sos do słoików.Sos powinien mieć kwaskowato-słodki posmak z wyraźnym aromatem bazylii.Wekujemy ok.15 minut i stawiamy nakrętką do dołu,aż słoiczki będą zimne.
Smacznego.