Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy
Pomidory i seler kroimy w kostkę zasypujemy solą i cukrem po czym odstawiamy na 2 godziny,aby warzywa puściły sok.Dodajemy resztę składników,a na końcu zioła,dusimy aż warzywa zaczną się rozpadać,miksujemy i wkładamy gorący sos do słoików.Sos powinien mieć kwaskowato-słodki posmak z wyraźnym aromatem bazylii.Wekujemy ok.15 minut i stawiamy nakrętką do dołu,aż słoiczki będą zimne.
Smacznego.
Smacznego.
Pyza
msewka
Termar
Otrzymałam komentarz do SOKU pomidorowego z selerem, że u Ciebie jest podobny sos. Ja nie mam sosu, lecz SOK, który mam także wstawiony na Moim Gotowaniu.
Pozdrawiam
A.B.
ha ha,Termar,to nie złośliwość,tylko telepatia,ludzie są tyle kilometrów od siebie,a okazuje się,że smaki łączą,pozdrawiam