Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sos nadaje się do wielu potraw

Sos pomidorowy

Składniki:

Sos pomidorowy

 

  • 4 łyżki masła
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 cebulę pokrojoną w kostkę
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1,5 kg pomidorów bez nasion obranych i posiekanych

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowy
rozgrzać masło i podsmażyć na nim warzywa dodać przyprawy i pomidory gotować na małym ogniu przez 2 godziny odcedzić ogień zmniejszyć i powoli gotować do pożądanego zgęstnienia (ja czasem miksuję w malakserze)

Tagi:

beza bezy