Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z mięsem
Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, na gorącą wrzucamy cebulę i smażymy 2 minuty. Następnie dokładamy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem i Vegetą i dusimy kolejne 5 minut. Rondelek z mięsem zalewamy 0,5 l wody i doprowadzamy do wrzenia. W kubeczku rozprowadzamy koncentrat pomidorowy z odrobiną wody i wlewamy go do naszego mięsa. Dokładnie mieszamy. Gotujemy 2 minuty. W tym czasie w kubku rozprowadzamy mąkę ze śmietaną odrobiną wody, tak aby nie było grudek. Wlewamy do naszego sosu, mieszamy energicznie. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze 5 minut co chwilę mieszając. Gotowy sos możemy użyć do spaghetti, lub innego makaronu, jako sos do gołąbków lub kaszy gryczanej.