Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sos ravigote

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do galaretek i zimnych ryb.

Sos ravigote

Składniki:

Sos ravigote

 

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 małe cebule
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka posiekanej trybuli ogrodowej
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka posiekanego estragonu
  • sól i pieprz do smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos ravigote
Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać oliwę i pozostałe składniki. Posolić i popieprzyć. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w chłodnym miejscu na minimum 1 godz. Przed podaniem każdorazowo dobrze wymieszać.

Tagi:

kapary