Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sos selerowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowy sos, doskonale pasuje do wszystkich mięs

Sos selerowy

Składniki:

Sos selerowy

 

  • 30 dag seler,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 łyżka mąka ziemniaczana,
  • 4 łyżki śmietanka słodka,
  • 3 łyżki seler naciowy siekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Sos selerowy
Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w małej ilości osolonej wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do selera, zagotować. Odstawić i zmiksować. Dodać masło, posiekane listki selera, wymieszać. Przyprawić do smaku.

Tagi:

seler