Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos serowo-ziołowy :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać do ryb, drobiu, warzyw , jajek .

Sos serowo-ziołowy :

Składniki:

Sos serowo-ziołowy :

 

  • 1 łyżka masła
  • cukier do smaku
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorra do smaku
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 2 łyżki kremowego seta topionego ( ja użyłam Chedara )
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 %

 

Sposób przygotowania:

Sos serowo-ziołowy :
W garnuszku roztopić masło , wsypać koper i pietruszkę .Włożyć ser i mieszając doprowadzić do roztopienia sera . Wlać śmietankę . Zagotować . Doprawić do smaku sosem sałatkowym i cukrem.

Tagi:

sosy