eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sos serowy Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny sos do makaronów,zapiekanek.

Sos serowy Eli

Składniki:

Sos serowy Eli

 

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 250 ml wody
  • 15 dkg sera pleśniowego rokpol
  • 2 kostki serka topionego bez dodatków(200 g)
  • 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego (może być mniej)
  • pieprz,gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Sos serowy Eli
Do rondelka wlać śmietanę i wodę.Sery pokroić w kostkę,dodać do rondelka ze śmietaną,dodać czosnek,doprawić pieprzem i gałką muszkatołową i chwilę pogotować,aż sos zgęstnieje.Smacznego!

Tagi:

sery beza ser bezy