Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy (do pizzy, do burgerów)
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki, cukier, szczyptę chili, sól, pieprz, oliwę. Podgrzewamy na wolnym ogniu kilkanaście minut. Sos blendujemy, doprawiamy ulubionymi ziołami (u mnie oregano i suszona bazylia) lub przyprawą do kuchni włoskiej.
W razie potrzeby dosalamy lub dodajemy odrobinę cukru.
Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z puszki, cukier, szczyptę chili, sól, pieprz, oliwę. Podgrzewamy na wolnym ogniu kilkanaście minut. Sos blendujemy, doprawiamy ulubionymi ziołami (u mnie oregano i suszona bazylia) lub przyprawą do kuchni włoskiej.
W razie potrzeby dosalamy lub dodajemy odrobinę cukru.