Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można je zrobić na wieczorne spotkanie ze znajomymi, Najlepiej jeśli użyjecie małych ziemniaczków, danie lepiej będzie się prezentować.

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

Składniki:

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

 

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku
Ziemniaki (najlepiej użyć malutkich) ugotować w osolonej wodzie.

Na rozgrzanym tłuszczu najpierw lekko przyrumienić ziemniaki, następnie dodać pokrojony w paski czosnek, w dalszym ciągu smażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać posiekany świeży rozmaryn i na samym końcu pomidory oraz oliwki.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać zarówno na ciepło jak i zimno.