Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki po śródziemnomorsku
Ziemniaki (najlepiej użyć malutkich) ugotować w osolonej wodzie.
Na rozgrzanym tłuszczu najpierw lekko przyrumienić ziemniaki, następnie dodać pokrojony w paski czosnek, w dalszym ciągu smażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać posiekany świeży rozmaryn i na samym końcu pomidory oraz oliwki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać zarówno na ciepło jak i zimno.
Na rozgrzanym tłuszczu najpierw lekko przyrumienić ziemniaki, następnie dodać pokrojony w paski czosnek, w dalszym ciągu smażyć od czasu do czasu mieszając. Dodać posiekany świeży rozmaryn i na samym końcu pomidory oraz oliwki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można podawać zarówno na ciepło jak i zimno.
SylaUla