Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Sos śmietanowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobry sos do wszystkiego.

Sos śmietanowo-koperkowy

Składniki:

Sos śmietanowo-koperkowy

 

  • mąka 3 łyżki
  • masło 35 g
  • śmietana 1 szklanka
  • wywar jarzynowy 1 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • maka kukurydziana 1 łyżka
  • koperek 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo-koperkowy
Masło roztopić i wymieszać z mąką pszenną i mąką kukurydzianą robiąc zasmażkę.Wodę zagotować i wlać wywar jarzynowy.Rozrobić.Lekko posolić. Dodać wywar do zasmażki i bardzo dokładnie wymieszać.Śmietanę przelać do szklanki i dodać do wywaru.Pomieszać.Całość zagotować.Koperek przemyć i bardzo drobno posiekać dodać do sosu i wymieszać.Przelać do miseczki.

Tagi:

mak