Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sos śmietanowo- pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos można wykorzystać do mięs, ale też do warzyw lub makaronu...

Sos śmietanowo- pomidorowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos śmietanowo- pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo- pomidorowy
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy, aby nie pozostały nam grudki. Po 1-2 minutach wlewamy mleko oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Gdy sos się zagotuje, wlewamy gładko zmiksowane pomidory i gotujemy 2 minuty, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można także dodać odrobinę cukru. Sos wykorzystujemy do mięs, ryżu, makaronu i warzyw.
Sos śmietanowo- pomidorowy
Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy, aby nie pozostały nam grudki.
Sos śmietanowo- pomidorowy
Po 1-2 minutach wlewamy mleko oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Gdy sos się zagotuje, wlewamy gładko zmiksowane pomidory i gotujemy 2 minuty, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

beza bezy