motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulką

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną cebulkę. Jak cebulka jest zeszklona to dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażamy. Wlewamy szklankę wody i dodajemy kucharka. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut. Na koniec wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą
Etap 1 Pieczarki z cebulką obieramy i kroimy
Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą
Etap 2 Na rozgrzanym oleju szklimy cebulkę
Sos śmietanowy z pieczarkami i cebulą
Etap 4 Dolewamy wodę i przyprawiamy. Dusimy na wolny ogniu.