Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sos tatarski Grażyny :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Majonezowy sos . Doskonały do pasztetu i wędlin .

Sos tatarski Grażyny :

Składniki:

Sos tatarski Grażyny :

 

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych grzybków marynowanych
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski Grażyny :
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .