Sposób przygotowania:
Sos tatarski z dodatkiem papryki konserwowej
Wyjąć z zalewy grzyby i korniszony .
Odsączyć paprykę.
Pokroić grzyby w bardzo drobną kosteczkę ( gdyby grzyby były pokryte śluzem przepłukać je wcześniej zimną wodą i odcedzić) .
Pokroić w drobną kostkę korniszony.
Paski papryki pokroić w kostkę.
Włożyć korniszony, grzyby i paprykę do jednej miski ( po odrobinie odłożyć do dekorowania powierzchni sosu przy podawaniu).
Wymieszać majonez , śmietanę i musztardę .
Grzyby , korniszony i paprykę zmieszać ze sobą i polać majonezem ze śmietaną i musztardą.
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem.
Podaję do pasztetów, wędlin , jajek na twardo.
Odsączyć paprykę.
Pokroić grzyby w bardzo drobną kosteczkę ( gdyby grzyby były pokryte śluzem przepłukać je wcześniej zimną wodą i odcedzić) .
Pokroić w drobną kostkę korniszony.
Paski papryki pokroić w kostkę.
Włożyć korniszony, grzyby i paprykę do jednej miski ( po odrobinie odłożyć do dekorowania powierzchni sosu przy podawaniu).
Wymieszać majonez , śmietanę i musztardę .
Grzyby , korniszony i paprykę zmieszać ze sobą i polać majonezem ze śmietaną i musztardą.
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem.
Podaję do pasztetów, wędlin , jajek na twardo.