Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sos tatarski z kaparami :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „

Sos tatarski z kaparami  :

Składniki:

Sos tatarski z kaparami :

 

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka jogurtu ekologicznego
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • ½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego )
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z kaparami :
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

Tagi:

kapary