czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Sos tatarski z marynowanymi borowikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do miseczki wlewam śmietane, dodaje majonez i musztarde i dokladnie mieszam

Sos tatarski z marynowanymi borowikami

Składniki:

Sos tatarski z marynowanymi borowikami

 

  • 1/2 filiżanki pokrojonych w drobną kosteczkę marynowanych borowików
  • 1/2 filiżanki pokrojonych w drobną kosteczkę obranych kiszonych ogórków
  • 1 szczypiorek wraz z cebulką, drobno posiekany
  • 1/2 filiżanki majonezu z oliwy z oliwek
  • 1/2 filiżanki śmietany 12% lub 18%
  • 1 pełna łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki i/lub koperku
  • świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z marynowanymi borowikami
Do miseczki wlewam śmietane, dodaje majonez i musztarde i dokladnie mieszam.Marynowane borowiki i kiszone ogórki krojwe w drobną kosteczke i wrzucam do miseczki. Następnie siekam szczypiorek i natke pietruszki, dorzucam do miseczki. Sos doprawiam do smaku pieprzem i gotowe