Sposób przygotowania:
Sos warzywny z mlekiem kokosowym
Cebulę siekamy na małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki uprzednio polewając je wrzątkiem i kroimy na kawałki. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni, na odrobinie oliwy z oliwek podsmażamy cebulę. Dodajemy przyprawy a następnie pomidory. Solimy i doprawiamy pieprzem, dusimy przez chwilę, następnie dodajemy cukinię i wszystko nadal dusimy do momentu aż warzywa zmiękną zupełnie. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dusimy jeszcze przez chwilę. Wtedy wlewamy mleko i nadal trzymamy sos na ogniu mieszając go od czasu do czasu do momentu aż nabierze on odpowiedniej gęstości (zgęstnieje). Sos można podać z ryżem, świetnie pasuje też do ryby (ja go właśnie tak podałam). Polecam!