Sposób przygotowania:
sos wg Szczura, wieprzowina (łopatka)
Jak to zrobić:
1. smażysz mięso osolone i obtoczone w mące (jakieś na sos, wieprzowina, łopatka)
2. w miedzy czasie w 1litrze wody rozgotowujesz 2 kostki wołowe
3. wrzucasz pieprz, liść laurowy, grzybki, i gotujesz na wolnym ogniu
4. po usmażeniu mięsa wkładasz je do tego garnka i na wolnym ogniu gotujesz z 1 h
5. później na tłuszczu cebulkę podsmażyć i dodać na patelnie mąkę już rozrobioną w wodzie, powstaje tzw. zasmażka. Zasmażkę dodajemy do garnka i całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze z 0,5 h
… najlepiej podawać z ziemniaczkami, a do picia może być maślanka naturalna
Smacznego
1. smażysz mięso osolone i obtoczone w mące (jakieś na sos, wieprzowina, łopatka)
2. w miedzy czasie w 1litrze wody rozgotowujesz 2 kostki wołowe
3. wrzucasz pieprz, liść laurowy, grzybki, i gotujesz na wolnym ogniu
4. po usmażeniu mięsa wkładasz je do tego garnka i na wolnym ogniu gotujesz z 1 h
5. później na tłuszczu cebulkę podsmażyć i dodać na patelnie mąkę już rozrobioną w wodzie, powstaje tzw. zasmażka. Zasmażkę dodajemy do garnka i całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze z 0,5 h
… najlepiej podawać z ziemniaczkami, a do picia może być maślanka naturalna
Smacznego
Marian32
Przez 60 min to mozna więcej zrobić ale nie takie g....o!
Marian32
szymek2323
Nie wiem o co Ci chodzi, jeśli zrobiłeś ten sos j.w to niemożliwe żeby wyszedł nie smaczny. Nie rozumiem Twojego zdziwienia, otóż ten sosik jest naprawdę smaczny i dość prosty w wykonaniu. Może po prostu nie lubisz tego typu sosów - to ja nic na to nie poradze.
Szymek2323
Jojo
szymek2323
Marian32
szymku2323 jaki teraz przedstawisz nam przepis? Kiedyś widziałem na Fotka.pl Twoją chodecką, firmową kiełbasę z patelni. Szkoda, że nie zdobyła uznania, ale na pewno była smaczna.
pozdrawiam
Marian32
Tofik210783
Ale chyba ta nazwa powoduje że ludzie dają na ten przepis mało głosów, i niechętnie tu wchodzą. Szczerze polecam ten sos.
Pozdrowienia panie Szymonie :)