Sposób przygotowania:
Sos wiosenny do jajek
Koperek, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi i rzeżuchę opłukać, dokładnie osuszyć z wody i bardzo drobno posiekać.
Białko jajka ugotowanego na twardo bardzo drobno posiekać. Żółtko rozetrzeć z musztardą, wymieszać z majonezem i jogurtem greckim.
Dodać starty na drobnych oczkach tarki chrzan, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos wymieszać z ziołami i odstawić do schłodzenia i wymieszania się smaków.
Białko jajka ugotowanego na twardo bardzo drobno posiekać. Żółtko rozetrzeć z musztardą, wymieszać z majonezem i jogurtem greckim.
Dodać starty na drobnych oczkach tarki chrzan, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos wymieszać z ziołami i odstawić do schłodzenia i wymieszania się smaków.