Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos włoski Ewy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawy w smaku sos włoski polecam

Sos włoski Ewy

Składniki:

Sos włoski Ewy

 

  • 8 plastrów boczku pokrojonych w kostkę
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
  • 12 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w drobną kostkę
  • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
  • 3 szklanki sosu pomidorowego
  • 1/4 szklanki sherry

Sposób przygotowania:

Sos włoski Ewy
boczek podsmażyć dodać warzywa i podsmażać do miękkości zlać tłuszcz dolać sos pomidorowy i sherry gotować na małym ogniu 10 minut

Tagi:

sosy