Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos z jabłek i cebuli

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki, cebule

Sos z jabłek i cebuli

Składniki:

Sos z jabłek i cebuli

 

 

  • 3 cebule

 

  • łyżka oleju sojowego

 

  • ćwierć szklanki wody

 

  • majeranek

 

  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Sos z jabłek i cebuli
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na kawałki, cebule obrać, poszatkować i razem podsmażyć na oleju, podlać wodą i dusić około 10 min. Ostudzić, zmiksować, doprawić przyprawami. Podawać na gorąco albo na zimno do mięs lub ryb. 100g - 60 kcal