Sos z kolendrą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i szybkie na każdą kieszeń.

Sos z kolendrą

Składniki:

Sos z kolendrą

 

  • kolendra listki 2 łyżka
  • pomidor 4 szt.
  • cebula 2 szt.
  • jogurt naturalny 0,5 szklanka
  • kminek 1 szczypta
  • olej 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos z kolendrą
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić usunąć nasiona. Cebule obrać, posiekać. Rozgrzać olej, zeszklić cebule. Dodać pomidory, smażyć kilka minut, stale mieszając. Zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito lub zmiksować, ostudzić. Dodać jogurt, kolendrę, przyprawy.