MIÓD

MIÓD

Kucharz
[Przepisów: 17]

Sos z kopru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Miód podkreśli smak sosu z kopru.

Sos z kopru

Składniki:

Sos z kopru

 

  • 4 porcje:
  • 200 g chudego twarogu
  • 2 łyżki tłoczonej na zimno oliwy
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 pojemniczka słodkiej śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jajka
  • 1 pęczek kopru

 

Sposób przygotowania:

Sos z kopru

Wymieszać twaróg, oliwę i sok z cytryny, dodać miód, następnie musztardę. Śmietanę ubić na sztywno i przełożyć do masy twarogowej, posolić do smaku. Ugotować jajka na twardo, po czym posiekać na drobno. Koper posiekać i razem z jajkiem przełożyć do naczynia. Przepis pochodzi z książki "Miód. Odżywia, leczy, pielęgnuje."

Tagi:

jajko jajka