Sposób przygotowania:
Sos z leśnych grzybów
Grzyby oczyścić z piasku i szybko umyć pod bieżącą wodą. Następnie pokroić je w dużą kostkę. Drobno pokroić cebulkę i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone grzyby i smażyć razem ok. 10 minut. Przyprawić dość mocno pieprzem i solą.
Natkę pietruszki drobno posiekać. Przesmażone z cebulą grzyby zalać śmietaną, dodać natkę pietruszki i dusić jeszcze razem ok. 10 minut.
Jeśli sos jest za gęsty można dodać do niego trochę wody lub bulionu warzywnego.
Natkę pietruszki drobno posiekać. Przesmażone z cebulą grzyby zalać śmietaną, dodać natkę pietruszki i dusić jeszcze razem ok. 10 minut.
Jeśli sos jest za gęsty można dodać do niego trochę wody lub bulionu warzywnego.