Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Indyk w sosie z leśnych grzybów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny gulasz z indyka z leśnymi grzybami.

Indyk w sosie z leśnych grzybów

Składniki:

Indyk w sosie z leśnych grzybów

 

  • Składniki :

 

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie z leśnych grzybów
Pierś oczyszczamy. Kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy ( przez folię ). Doprawiamy solą , pieprzem i szczyptą papryki. Oprószamy z obydwu stron mąką. W gęsiarce rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę. Chwilkę dusimy. Wkładamy mięso i obsmażamy z dwóch stron. Podlewamy niewielką ilością gorącej wody. Dusimy ok. 10 minut. W czasie gdy mięso się dusi czyścimy grzyby. Kroimy na dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy kilka minut. Odcedzamy na sicie. Dodajemy do gęsiarki z mięsem. Doprawiamy liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy jeszcze ok.10 minut pod przykryciem ( często mieszamy , by nie przywarły ). Gdy mięso i grzyby będą już miękkie dodajemy 1 łyżkę mąki wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku! Smacznego!

Tagi:

grzyby indyk