marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sos z marmolady agrestowej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Agrest opłukać,zalać niedużą ilością wrzącej wody,ugotować,przetrzeć,dodać mąkę ziemniaczaną.Dodać cukier,wino,zagotować.Połączyć z żółtkiem

Sos z marmolady agrestowej.

Składniki:

Sos z marmolady agrestowej.

 

  • 20 dkg.agrestu,
  • 1 dkg.mąki ziemniaczanej,
  • 6-8 dkg.cukru,
  • 1 kieliszek wina owocowego.

Sposób przygotowania:

Sos z marmolady agrestowej.
Agrest opłukać,zalać niedużą ilością wrzącej wody,ugotować,przet- -rzeć,dodać mąkę ziemniaczaną.Dodać cukier,wino,zagotować i połączyć z żółtkiem.