marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sos zielony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zioła opłukać,cebulę obrać,całość posiekać.Ubijać w mikserze ze śmietaną i twarożkiem 1-2 min.Przyprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.

Sos zielony.

Składniki:

Sos zielony.

 

  • 150 g.gęstej śmietany kwaśnej,
  • 125 g.serka homogenizowanego,
  • pęczek natki pietruszki,
  • pęczek szczypiorku,
  • pęczek trybuli,
  • pęczek koperku,
  • pęczek ogórecznika,
  • mała cebula,
  • pęczek estragonu,
  • 2 łyżki rzeżuchy,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Sos zielony.
Zioła opłukać,cebulę obrać.Wszystko to posiekać i ubijać w mikserze ze śmietaną i twarożkiem z ok.1-2 min..Przyprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.