gfm

gfm

Kucharz
[Przepisów: 7]

Sos Żółty Szafran

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pamiętajcie, że w przypadku papryki po przekrojeniu nie może być tego czegoś białego co trzyma pestki:) jest poprostu niesmaczne.

Sos Żółty Szafran

Składniki:

Sos Żółty Szafran

 

Sposób przygotowania:

Sos Żółty Szafran
Paprykę pokroić w kostkę pozbywając się pestek, zielonego ogonka i i wszystkiego co nie jest w kolorze papryki. Masło/ margarynę roztopić w małym garnku i dodać paprykę, gotować tak długo aż zmieknie i odda sok do smaku dodajemy soli i pieprzu i pół kostki rosołowej Knorr. Na samym końcu odajemy szafran i śmietanę. - Szafran można kupić np. Kamisa, jest ładnie zapakowany dodajjemy go małą szczyptę( dosłownie).

Tagi:

zupa