Sposób przygotowania:
Spaghetti z Krewetkami i Parmezanem
► MARYNATA : sok z cytryny, osiem łyżek oliwy, czosnek, rozmaryn i bazylia. Krewetki posolić popieprzyć, zalać marynatą i odstawić na 30 minut. ► Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. ► Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, krewetki wyjać z marynaty ( marynatę zachować ) odsączyć, wrzucić na patelnię i smażyć chwilę do zróżowienia, gotowe wyjąć na talerz. ► Zachowaną marynatę wlać na patelnię, dodać dwie łyżki oliwy, wrzucić ugotowany makaron i chwilę smażyć, następnie dodać krewetki, chili, posiekane liście bazylii, wszystko razem wymieszać i jeszcze trochę podsmażyć / podgrzać / na sam koniec posypać z wierzchu tartym parmezanem.
dża