sebek kucharek

sebek kucharek

Kucharz
[Przepisów: 18]

Spagetti po Polsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Spagetti po Polsku to sposób na szybki obiad dla zapradowanych i wykożystanie tego, co nam zostanie i innego obiadu.

Spagetti po Polsku

Składniki:

Spagetti po Polsku

 

  • paczka makaronu spagetti
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów w kawałakch
  • 2 kotlety mielone z wczorajszego obiadu
  • przyprawy: sól, pieprz (biały), zioła prowansalskie, tymanek
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Spagetti po Polsku
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, W tym czasie, na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodaj pomidory z puszki i dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami (ewentualnie cukrem). Gotuj na średnim ogniu by nie przypalić, lecz by zredukować ilość płynów. Jak sos odparuje i zgęstnieje dodaj pokrojone na kawałki kotlety mielone. Całość zamieszaj i jeszcze chwilę trzymaj na ogniu by mięso się podgrzało. (Jak będzie za gęste dodaj wody).Porcja na ok. 4 osoby czas przygotowania do 15 (czas ugotowania makaronu) Smacznego.



Przepis ma mielone w osobnym przepisie :)