KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Spagetti z pomidorami i bazylią.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Włoskie smaki w naszej kuchni.

Spagetti z pomidorami i bazylią.

Składniki:

Spagetti z pomidorami i bazylią.

 

  • 150 gram makaronu włoskiego do spagetti,
  • 1 duży pomidor,
  • 3 szalotki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • mała łyżeczka posiekanego świeżego imbiru,
  • 1/3 szklanki sosu pomidorowego,
  • kilka gałązek bazyli,
  • wiórki parmezanu,
  • dobra oliwa,
  • łyżka zielonego pesto,

 

Sposób przygotowania:

Spagetti z pomidorami i bazylią.
Pomidora, cebulę, czosnek, imbir kroimy w drobniutką kostkę, rozgrzewamy patelnię i wszystko dokładnie smażymy aż powstanie sos, doprawiamy solą, pieprzem do smaku, w końcowej fazie dodajemy sos pomidorowy i pesto. Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem. Gotowe spagetti układamy na talerzu posypując świeżą bazylią oraz wiórkami parmezanu. PALCE LIZAĆ.