Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z selerem naciowymETAP 1:

Warzywa myjemy.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, łodyżki selera na plasterki.
ETAP 2:

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa, smażymy, aż cebula się zeszkli, a papryka i seler zmiękną. Warzywa lekko solimy.
ETAP 3:

Na patelnię z warzywami wrzucamy mięso, smażymy razem. Podsmażone mięso doprawiamy ostrą papryką mieloną, solą i pieprzem.
ETAP 4:

Dodajemy pomidory i bulion. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zagęści. Sos doprawiamy oregano i bazylią, w razie potrzeby dodajemy jeszcze trochę soki i pieprzu.
W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 5:

Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z sosem, podgrzewamy chwilę razem.
Spaghetti rozkładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
SylaUla