Dorota0309

Dorota0309

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Spaghetti a la carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tradycyjne pyszne włoskie danie

Spaghetti a la carbonara

Składniki:

Spaghetti a la carbonara

 

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 120 g wędzonego boczku
  • 3 żółtka
  • 50 g śmietanki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti a la carbonara
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Boczek pokroic w drobną kostkę i podsmażyc na patelni. Połączyć z makaronem. Żółtka wymieszać ze śmietaną, żółtym serem, solą i pieprzem, ubić. Dodać do gorącego makaronu z boczkiem, wymieszać. Podawać od razu.