souplow

souplow

Kucharz
[Przepisów: 11]

Spaghetti al'a con aglio e olio

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti (z czosnkiem i oliwą) smaczne, proste w wykonaniu i niewymagające długiego przygotowywania.

Spaghetti al'a con aglio e olio Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti al'a con aglio e olio

 

  • 250 g makaronu Spaghetti

 

 

 

 

  • bazylia (ewentualnie natka pietruszki)

 

  • 50 g parmezanu

 

  • pieprz, sól, ostra papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti al'a con aglio e olio
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Obrać czosnek i posiekać. Paprykę przekroić na drobną kosteczkę. 3 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać na dużej patelni, dodać czosnek i paprykę. Przyprawić ostrą papryką (według uznania). Dusić na małym ogniu przez 5 minut, cały czas mieszając. 2. Umyć bazylię, osuszyć, oderwać listki od łodyżek i drobno posiekać. Zetrzeć ser. 3. Odcedzony, ale jeszcze gorący makaron dodać do czosnku i papryki i doprawić solą i pieprzem. Dodać bazylię, resztę oleju i parmezan i zamieszać. Podawać od razu.
Spaghetti al'a con aglio e olio
składniki

Tagi:

makaron