pasjonatka

pasjonatka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 86]

Spaghetti bez użycia oliwy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny spaghetti bez dodatku oliwy

Spaghetti bez użycia oliwy

Składniki:

Spaghetti bez użycia oliwy

 

  • 1 kg mielonego,
  • 1 opakowanie makaronu do spaghetti,
  • 8 sztuk pomidorów,
  • kartonik soku pomidorowego,
  • 1 garść świeżej bazylii,
  • do smaku oregano,
  • do smaku tymianek,
  • do smaku majeranek,
  • odrobina sosu chilli,
  • 4 sztuki cebuli,
  • woda,
  • do smaku sera żółtego.

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti bez użycia oliwy
Makaron wstawiamy do ugotowania.
Mięso mielone przekładamy na patelnię. Bez tłuszczu podsmażamy na patelnii.
Kiedy mięso troszkę się podsmaży, dolewamy do niego wodę w ilości, w jakiej będziemy potrzebowali sosu. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa z wodą.
Podgotowujemy przez kilka minut na małym ogniu, aby mięso nie było surowe.
Świeżą bazylię płuczemy i drobno kroimy. Pomidory drobno siekamy. Przekładamy na patelnię. Dodajemy przyprawy i wlewamy sos pomidorowy.
Doprawiamy sosem chilli w ilości według preferencji smakowych.
Makaron po ugotowaniu przecedzamy, nakładamy na talerze i polewamy gorącym sosem.
Podajemy z żółtym serem.