Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, wycinamy kość i błony, mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Wrzucamy szpinak i podgrzewamy, aż odparuje woda.
Szpinak przyprawiamy solą i pieprzem, odsuwamy na bok patelni, robiąc miejsce dla kurczaka.
Dolewamy oliwy, smażymy mięso. Mięso i szpinak mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzony makaron łączymy z kurczakiem i szpinakiem.
Przed podaniem danie można posypać startym parmezanem.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Wrzucamy szpinak i podgrzewamy, aż odparuje woda.
Szpinak przyprawiamy solą i pieprzem, odsuwamy na bok patelni, robiąc miejsce dla kurczaka.
Dolewamy oliwy, smażymy mięso. Mięso i szpinak mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzony makaron łączymy z kurczakiem i szpinakiem.
Przed podaniem danie można posypać startym parmezanem.