aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Spaghetti bolońskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne spaghetti z makaronem półmetrowym

Spaghetti bolońskie. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti bolońskie.

 

  • 1 sos Bolognese z mięsem Sorenti
  • 1 sos Napoli z bazylią Sorenti
  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii otartej
  • szczypta chilli
  • szczypta papryki słodkiej
  • 1 makaron spaghetti 50 cm Sorenti

Sposób przygotowania:

Spaghetti bolońskie.
Mięso mielone podsmażamy na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i dusimy ok 10 minut. Następnie wlewamy sos bolognese i napoli. Doprawiamy wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, bazylią, chilli oraz papryką słodką.Do osolonej, gotującej się wody wkładamy makaron Sorenti. Gotujemy ok. 11 minut.Makaron polewamy sosem bolońskim i posypujemy startym żółtym serem.
Spaghetti bolońskie.
Mięso mielone podsmażamay na rozgrzanym oleju
Spaghetti bolońskie.
Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę
Spaghetti bolońskie.
Wlewamy dwa sosy firmy sorenti, mieszamy
Spaghetti bolońskie.
Gotujemy półmetrowy makaron sorenti w osolonej wodzie