Sposób przygotowania:
Spaghetti Eli z sosem cztery sery
Przygotować sery:dżiugas,grana padano,cheddar i kremowy,topiony serek gouda. Sery dżiugas,grana padano i cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Orzechy włoskie grubo posiekać. Na dużą głęboką patelnię wlać śmietanę kremówkę,wodę i zagotować. Do śmietany dodać pokrojony serek topiony,potarte sery twarde i gotować na małym ogniu aż sery się rozpuszczą. Sos doprawić do smaku pieprzem,czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową. Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Do sosu serowego dodać gorący makaron,posiekane orzechy i wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze i posypać orzechami. Smacznego!
Nina W.
eli_555
Sos wyszedł bardzo dobry. W parze z orzechami pycha.