Sposób przygotowania:
Spaghetti Bolognese
Do rozgrzanej patelni(najlepiej wok)wlej oliwę z oliwek, następnie dodaj marchew, pietruszkę i por i podsmaż na małym ogniu aż się troszkę zarumieni ok 4min, w między czasie dodaj czosnek i kilka listków bazylii, oregano i smaż na małym ogniu przez ok 1 min, następnie dodaj mięso mielone i smaż wszystko przez ok 20min, następnie dodaj kotkę rosołową i koncentrat pomidorowy i smaż do pełnego wymieszania,potem dodaj pomidory i ser mozzarella i poczekaj aż się zagotuje i na małym ogniu gotuj 10min i dodaj trochę startego sera gouda aby zagęścić potrawę.
w między czasie wstaw wodę na makaron(nie zapomnij posolić i dodać kilka kropel oliwy)po zagotowaniu się wody wrzuć makaron i dopilnuj aby go nie rozgotować, żeby był al dente(pół twardy), kiedy makaron będzie gotowy należy wystawić go i odlać wodę(pamiętajcie że nie wolno zalewać go zimną wodą)rozłożyć na talerze, na wierzchu polać sos spaghetti, sos posypać serem gouda(ewentualnie jeszcze świeżą bazylią,oregano i natką pietruszki).
Życzę smacznego:))
w między czasie wstaw wodę na makaron(nie zapomnij posolić i dodać kilka kropel oliwy)po zagotowaniu się wody wrzuć makaron i dopilnuj aby go nie rozgotować, żeby był al dente(pół twardy), kiedy makaron będzie gotowy należy wystawić go i odlać wodę(pamiętajcie że nie wolno zalewać go zimną wodą)rozłożyć na talerze, na wierzchu polać sos spaghetti, sos posypać serem gouda(ewentualnie jeszcze świeżą bazylią,oregano i natką pietruszki).
Życzę smacznego:))