Sposób przygotowania:
Spaghetti królicze
Użyte mięso królicze to comber, który wcześniej marynujemy w ("Marynata pokrzywowa do mięsa króliczego") ok 48 godzin. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. Rumienimy na oliwie. Czosnek drobno siekamy i ucieramy w moździerzu wraz z solą i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowany sos pomidorowy dodajemy wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami do zarumienionego mięsa, dolewamy wina i dusimy pod przykryciem około 1 godziny na małym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wody lub wina. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy tymianek i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut, aby ewentualnie część płynu odparowała po czym odstawiamy i chwilkę trzymamy pod przykryciem, aby uwolnił się aromat tymianku. Na talerz wykładamy ugotowany makaron spaghetti, na to kładziemy sos i posypujemy startym oscypkiem. Dekorujemy marynowanymi kurkami. Smacznego.