pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

dalej mięsne, ale z wyraźnym akcentem marchwi

Spaghetti marchewkowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Spaghetti marchewkowe

 

  • 40 dag mięso mielone,
  • 330 ml sos do spaghetti,
  • 3 marchewka,
  • 2 łyżeczki Przyprawa do spaghetti,
  • sól do smaku,
  • 1 łyżeczka pieprz ziołowy,
  • 1 łyżeczka zioła prowansalskie,
  • 4 szczypty ser żółty straty,
  • 500 g makaron spaghetti,
  • 1 łyżka olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti marchewkowe
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy solą, przyprawą do spaghetti i smażymy na łyżce oleju. Gdy tłuszcz z mięsa zacznie się wytapiać (jeśli będzie go bardzo dużo można odlać) dodajemy plasterki marchewki i smażymy ok. 5 minut. Następnie dodajemy sos ze słoika, zmniejszamy ogień i przykrywamy. Dusimy, aż marchewka będzie miękka. Na ostatnie 5 minut duszenia dodajemy wszystkie przyprawy: pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron. Posypujemy świeżo tartym serem.
Spaghetti marchewkowe
Spaghetti marchewkowe