Sposób przygotowania:
Spaghetti na szybko
Gotujemy posoloną wodę i wrzucamy do niej makaron. W czasie, kiedy będzie nabierał odpowiedniej miękkości, zajmujemy się sosem. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy mięso mielone. Rozdrabniamy je drewnianą łopatką i podsmażamy. Kiedy mięso będzie miało odpowiednią miękkość i nabierze jasnego koloru, wlewamy koncentrat. Mieszamy, aż mięso połączy się z koncentratem i zacznie bulgotać. Kiedy nasz sosik się zagotuje zaczynamy doprawiać. Wsypujemy pokaźną ilość oregano, bazylii i pieprzu i dokładnie wszystko mieszamy, aż do połączenia. Dobrze jest cały czas próbować sosu, żeby nie przesadzić lub niedostatecznie doprawić. Kiedy smak będzie nam odpowiadał, pozostawiamy jeszcze chwilę na małym ogniu (należy pamiętać, że przyprawy jeszcze się "przegryzą"). Makaron odcedzamy, polewamy zimną wodą, by się nie kleił i wykładamy na talerze. Następnie polewamy go sosem i zakańczamy danie posypując je startym serem (lepszy, a przede wszystkim zdrowszy jest normalny ser żółty starty na tarce, a nie gotowy). Dla dekoracji możemy ułożyć na daniu kilka liści świeżej bazylii. Smacznego!