Sposób przygotowania:
Spaghetti Napoli - wariacja
Mięso posypać przyprawami tymiankiem, estragonem, dodać 1 rozmiażdżony w dłoni ząbek czosnku i odstawić na 2 - 3 godziny by się przegryzło. Wyjąć czosnek z mięsa. Rozpuszczamy masło i wrzucamy mięso, które smażymy do momentu gdy zmieni kolor często mieszając. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy aż do zeszklenia (najlepiej na drugiej patelni). Pomidory kroimy na pół i przecieramy przez średnie oczka tarki.W ten sposób mamy z głowy problem ze skórką i sparzaniem. Dodajemy do cebuli. Dusimy przez 5 minut i dorzucamy do mięsa wraz z pokrojonymi ogórkami w plastry, groszkiem i kukurydzą. W tym czasie można wstawić do wody z solą makaron i gotować go do momentu aż będzie al-dente. Po dalszych 5 minutach dorzucamy bazylię i 2 ząbki czosnku z czego jeden wyciśnięty a drugi cały. Dodajemy soli i pieprzu wedle uznania (osobiście dodaję tylko szczyptę soli). Wykładamy ugotowany i opłukany makaron na talerz sypiemy pierwszą warstwę sera dorzucamy to co nam się gotowało na patelni i sypiemy drugą warstwą sera. E voila Teraz czeka nas tylko zmywanie :) Smacznego Dodam tylko iż składniki takie jak kukurydza groszek i ogórek można zmieniać wedle uznania np dodać paprykę jeszcze smażoną lub konserwową, szparagi oliwki.