Sposób przygotowania:
Potrawka z królika z kluskami
Na patelni roztopić masło i położyć kawałki królika oprószone solą, papryką słodką oraz pieprzem do smaku.
Królika obsmażyć z każdej strony. Mięso przełożyć do garnka a na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać do mięsa.
Całość zalać bulionem i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu.
Mięso wyjąć i ostudzić podzielić na małe kawałki najlepiej rękoma odrzucając kostki i znów włożyć do wywaru.
Zagotować i wlać rozmieszana mąkę w niewielkiej ilości wody.
Zagotować aby sos zgęstniał, podawać z kluseczkami lub ziemniakami.
Królika obsmażyć z każdej strony. Mięso przełożyć do garnka a na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać do mięsa.
Całość zalać bulionem i dusić do miękkości mięsa na małym ogniu.
Mięso wyjąć i ostudzić podzielić na małe kawałki najlepiej rękoma odrzucając kostki i znów włożyć do wywaru.
Zagotować i wlać rozmieszana mąkę w niewielkiej ilości wody.
Zagotować aby sos zgęstniał, podawać z kluseczkami lub ziemniakami.