Sposób przygotowania:
Roladki z kabanosami i jajkiemETAP 1:
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
ETAP 2:
Następnie posypać posiekanym, ugotowanym jajkiem, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku kabanosa.
ETAP 3:
Mięso zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.
ETAP 4:
Rumiane roladki przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, szczyptę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości, około 30 minut.
Sos
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.
Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody.
Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem o sosem sojowym, przecedzić przez sito.