pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

spaghetii rybne z dodatkiem sera pleśniowego

Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.

 

  • tuńczyk kawałki w sosie własnym 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • ser pleśniowy gorgonzola 7 dag
  • pomidor 1
  • cebula 1
  • sól do smaku
  • olej 1 łyżka

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojonego pomidora. Gdy cześć płynów odparuje dodajemy odcedzonego tuńczyka. Chwilę smażymy po czym podlewamy wodę z kukurydzę. Po kilku minutach dodajemy ser pleśniowy. Mieszamy i smażymy do zagęszczenia sosu. Na koniec dodajemy kukurydzę konserwową. Mieszamy i gotowe. Podajemy z makaronem spaghetti. Smacznego.
Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.
Do smażącej się cebuli dodajemy pokrojonego pomidora
Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.
Po pewnym czasie dodajemy osączonego tuńczyka
Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.
Podczas smażenia dodajemy kawałki sera pleśniowego
Spaghetti pomidorowe z tuńczykiem.
Na sam koniec dodajemy kukurydzę konserwową

Tagi:

sery sosy ser