Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie spaghetti i wyraźnym paprykowym posmaku

Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym

 

  • 250 gr spaghetti,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 3 listki bazylii świeżej,
  • 1/2 szt papryki czerwonej,
  • 1/5 szt pora,
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka papryki ostrej,
  • pieprz,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 100 gram kiełbasy

Sposób przygotowania:

Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju do miękkości. Co jakiś czas mieszamy. Por i cebulę kroimy w kostkę i podrumieniamy na patelni. Posypujemy czosnkiem granulowanym. Paprykę i kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnie.Utrzymujemy aż wszystko delikatnie się podsmaży. W 3/4 szklanki wody rozrabiamy przecier pomidorowy oraz koncentrat. Nalewamy na patelnię. Przyprawiamy papryką słodką, ostrą oraz pieprzem i solą. Gotujemy aż odparuje wystarczająca ilość wody. Nakładamy makaron na talerz i polewamy go sosem. Ozdabiamy świeżą bazylią. Smacznego!
Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym
Makaron zagotowujemy do miękkości w osolonej wodzie
Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym
Na patelni podsmażamy cebulę oraz por pokrojone w kostkę
Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym
Dodajemy paprykę oraz kiełbasę do patelni
Spaghetti w sosie paprykowo-pomidorowym
Sos pomidorowy doprawiamy przyprawami paprykowymi