Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Spaghetti z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Spaghetti z czerwoną fasolą - na szybki obiad.

Spaghetti z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spaghetti z czerwoną fasolą

 

  • sos spaghetti Łowicz
  • 300g makaronu spaghetti
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • puszka czerwonej fasoli
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z czerwoną fasolą
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Cebulę pokroić w kostke, czosnek w kostkę, podsmażyć przez kilka minut, aż czosnek i cebula się zeszklą. Smażyć kilka minut mieszając, na koniec dodać sos, poddusić, po kilku minutach dodać czerwoną fasolę. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać porcję makaronu sosem.
Spaghetti z czerwoną fasolą
Składniki do przygotowania sosu do makaronu.
Spaghetti z czerwoną fasolą
Gotowy sos do makaronu z fasolą, pomidorami i cebulą.