karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Spaghetti z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne spaghetti z mięsa mielonego i czerwonej fasoli. Danie jest przepyszne. Polecam do przygotowania w przypadku niespodziewanych gości.

Spaghetti z czerwoną fasolą

Składniki:

Spaghetti z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z czerwoną fasolą
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i bazylią. Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Do przesmażonego mięsa dodajemy pokrojone pomidory z puszka razem z sokiem. Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą, dodajemy do mięsa i pomidorów. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W osolonej, wrzącej wodzie gotujemy makaron przez około 7-8 minut. Ugotowany makaron płuczemy pod bieżącą zimną wodą. Odsączamy. Na gotowy makaron kładziemy mięso.